Много сайтове в интернет бълват рекламни изкачащи прозорци (Pop up) със заблуждаващи посетителя бутони като (X),(Затвори), а те всъщност са с функция приемам. По този начин се прикачват невидими за деинсталиране нежелани притурки към браузъра и след това започват да Ви изкачат прозорци с реклами един след друг в долния десен ъгъл в Google Chrome. Можете да възстановите настройките на браузъра Chrome по всяко време. Може да се наложи да направите това, ако инсталирани от вас приложения или разширения са ги променили без ваше знание. Запазените ви отметки и пароли няма да бъдат изчистени, нито променени.

1. Отворете Chrome на компютъра си.

2. Горе вдясно кликнете върху трите точки „Още“ Още и след това Настройки.

3. В долната част кликнете върху Разширени.

4. Под Нулиране на настройките и почистване кликнете върху Нулиране на настройките и след това Нулиране на настройките.

Прилагаме и видео клип с подробно съдържание как се нулират настройките в Chrome.

Важно е редовно да проверявате състоянието на вашия хард диск (HDD,SSD), това ще помогне за ранното откриване на грешки като слаби или лоши сектори. Ако идентифицирате предварително проблем с хард диска, то това ще спаси важната Ви информация. При наличие на грешки трябва незабавно да направите архив на външно устройство преди да се повреди диска напълно. CrystalDiskInfo е безплатен и лесен за употреба софтуер идеален за целта и има Български език. Той показва данните S.M.A.R.T, температура, скорост на въртене, общото време на работа, броя на включвания и предоставя здравен рейтинг въз основа на SMART състоянието на вашето устройство. Може да видите общото здраве на всички външни, твърди и ssd дискове, добро или тревожно е то.

Свалете от линка и след инсталация ще бъде на български.

CrystalDiskInfo Standard Edition

Линк: https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/

Изпращането на големи файлове през поща, Фейсбук, Вайбър и други е невъзможно, заради ограничения от доставчика на услугата за големината на файла. Ако искате да изпратите филм, видео или документи с голям обем, трябва да ползвате друго решение, като онлайн облачни платформи за споделяне и съхранение на файлове. Такива са Google Drive, OneDrive, Dropbox, но при тях трябва да се регистрирате и създадете собствен акаунт. В това видео ще Ви покажем как да споделите файл до 5ГБ, бързо, лесно и безплатно с платформата на PCloud (не се изисква регистрация).

Линк: Изпращане на файлове до 5ГБ с PCloud Tranfer

Четецът за PDF файлове (Adobe Acrobat) Ви позволява да подписвате цифрово документи и да проверявате всеки цифров подпис в документ. Можете също да добавите текстови и снимкови подписи. Ще видите във видеото как става, стъпка по стъпка.